ДИЗАЙНЕРСКО И ТЕХНИЧЕСКО МОДЕЛИРАНЕ
3D модели
3D модели

ДИЗАЙНЕРСКО И ТЕХНИЧЕСКО МОДЕЛИРАНЕ

Нашата компания предлага услугата за създаване на персонализирани 3D модели. Ние подготвяме 3D модели, оптимизирани за различни задачи:

 • печат на 3D принтер;
 • лазерно рязане на машина с ЦПУ, както за метал, така и за други материали;
 • производство на детайли с фреза с ЦПУ;
 • 3D визуализация на обекти;
 • архитектурно 3D моделиране.

 

Ние предлагаме следните услуги:

 • Създаване на 3D модел от рисунка или скица
 • Създаване на 3D модел според представения образец
 • Разработване на художествени 3D модели от снимки, рисунки и скици

 

След приключване на поръчката ще получите:

 • изходен файл на 3D модела с възможност за редактиране
 • файлове на плоска маркировка във формат dxf (за лазерно рязане или фрезоване)
 • файлове във формат STL (за печат на 3D принтер)
3D моделиране

Защо се нуждаем от 3D модели.

Трудно е да си представим съвременния живот без компютърна графика и триизмерни обекти, които се използват навсякъде. 3D модели се използват за 3D печат, фрезоване, прототипиране, визуализация, модерни архитектурни и индустриални съоръжения, разработване на игрална графика, игри и приложения на виртуална и разширена реалност. Триизмерното моделиране направи революция в начина, по който създаваме прототипи и производствени елементи. Ако преди специалист шлайфа продуктите на ръка на струг или фреза на базата на чертеж, днес това може да се извърши независимо от оборудване, на базата на 3d модели, което опростява и подобрява качеството на крайния продукт.

Направления на 3d моделиране

3D моделиране в производството на детайли

Универсално и точно 3D моделиране, необходимо за създаване на прототип на детайл или продукт. Позволява ви да проектирате детайли както с твърди ръбове, така и с меки форми. Програмите, използвани при моделирането, позволяват да се постигне най-висока точност при изпълнение на проекта. Създаването на 3D детайли преди всичко е разбиране как детайлът трябва да изглежда в крайна сметка. Визуализирайки например механизма на обикновен стенен часовник, човек може по-задълбочено да проучи и да разбере структурата на даден механизъм в агресивна среда, където има възможност да се изчисли моделът за здравина и твърдост.

 

3D моделиране за визуализация

Най-красивото и детайлно моделиране. Критериите за тази посока: качествен и коректен модел, висока степен на детайлност и реализъм, уникални форми за представяне. Към него се обръщат, когато е необходимо да се подготвят материали за продажба, например рендери за сайта или рекламни материали. Помага за визуализиране на обект от различни проекции в нужната среда, за определяне на параметрите на обекта, степента на попадения в дизайна и общата концепция.

Моделиране в архитектурата

Мнозина компании строят нови жилищни сгради, промишлени съоръжения и архитектурни конструкции. Всички тези компании, преди да започнат създаване на своето творение, се насочват към 3d моделиране, за да създадат визуализация на проекта си или да създадат модел на бъдеща сграда. Възможно е да се интегрират реални жилищни помещения във виртуална реалност, което ще помогне на клиента да създаде интериор в реално време у дома си. 3D моделирането може да се използва както при строителство на жилищни комплекси, така и при изграждането на уникални обекти. Например, по време на строителството на мост, неговият напълно функционален прототип може да се моделира в триизмерен редактор, да се изчисли за здравина и след това да се направи 3D изложбен макет, който да радва хората в продължение на много години.

Share This